Mange vil opleve gener af iskias smerter

I løbet af et liv vil mange af os opleve de såkaldte iskiassmerter. Disse smerter kan være udløst af mange forskellige årsager, som alle vil påvirke iskias nerven, der løber fra ryggen ned i balder og lår. Således kan iskias nerven altså have indflydelse på smerter i et stort område af kroppen og give anledning til jagende smerte her.

Da der kan være mange bagvedliggende årsager til disse smerter, er det nødvendigt at få den rette behandler til at undersøge symptomerne. Hvilke symptomer du skal være opmærksom på, samt hvilken behandling der vil være den mest hensigtsmæssige at ty til, vil du kunne læse mere om her. 

Iskias nerven påvirker store dele af kroppen 

Fra vores ryg og helt ned til vores lægge finder man en nerve kaldet iskias nerven. Da denne nerve forbinder store dele af kroppen, vil smertende jag fra denne nerve naturligt udløse en smertefuld tilstand i flere områder af kroppen. Dette kan være enormt hæmmende for den enkelte, idet det både kan udløse smerter i siddende såvel som aktiv tilstand. 

Iskias nerven spiller en vigtig rolle i muskulaturens funktion i områderne omkring baglåret, underbenet såvel som det nederste af ryggen omkring korsbenet. Opstår der en afklemning af denne nerve, vil der naturligt opstå jag af smerte flere steder på kroppen, hvor nerven løber, og der kan med tiden opstå føleforstyrrelser. Smerterne kan altså stråle helt fra ryggen og ned i baglåret såvel som underbenet.

Iskias smerte kan have forskelligartede årsager

Da iskias nerven løber igennem en stor del af kroppen, kan der være mange forskellige årsager til, at denne nerve kan forårsage smerte. Blandt de mest almindelige årsager finder man følgende:

  • Slidgigt i de ryghvirvler, hvor iskias nerven er lokaliseret.
  • Diskusprolaps der fører til en afklemning af iskias.
  • Afklemning af iskias ved skader på baglår eller fod. 

Ovenstående er blot eksempler på de hyppigste årsager til, at man kan opleve smerte i iskias nerven. Det kan dermed være svært at lokalisere smerterne helt præcist og bedømme, hvilken bagvedliggende årsag der har ført til smerterne. Det er af denne grund vigtigt at tage fat i en behandler, der kan undersøge symptomerne nærmere. 

Osteopatisk behandling giver langvarige resultater 

Da der kan være mange forskellige årsager til den smertefulde tilstand, er det essentielt at blive undersøgt af en behandler, der kan tage højde for hele kroppen og finde frem til årsagen for på denne måde at tilbyde den mest effektfulde behandling. 

Dette vil en osteopat kunne sørge for, idet der ved en osteopatisk behandling er et naturligt fokus på hele kroppen og sammenspillet mellem de forskellige dele. Ved hjælp af manuel behandling vil en osteopat kunne vurdere, hvad der har givet anledning til iskias smerterne samt hvorledes disse smerter kan lindres. 

Med den manuelle osteopatiske behandling, der har fokus på kroppens selvhelende funktioner samt efterfølgende vejledning og genoptræningsplan, vil den enkelte behandler kunne komme smerterne til livs og tilbyde dig en behandling med langvarige resultater. 

Osteopati er en behandlingsform, der kan afhjælpe et hav af forskellige tilstande i kroppen, og her er iskias smerter således bare én af disse.